I helgen firade jag o min man 2 årig bröllopsdag. Vi är bägge två barnsligt förtjusta i god mat och fick på vår bröllopsdag en middag på valfri restaurang i bröllopspresent.
Efter mycket om och men bestämde vi oss för att gå till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist.
 
Väl dold men ändå känd ligger denna matoas precis vid Fridhemsplan.
Redan nere i porten hälsas man välkommen och tillönskas en trevlig afton. Sedan går man en halv trappa ner för att sedan ta sig upp två trappor antingen till fots eller i en söt 30 tals hiss.
 
I restaurangentrén möts man av en kyldisk i glas där köttet hängmöras direkt på plats.
Jackan hängs i den avgiftsfria garderoben vilket också ger en möjlighet att spana in barmenyn och den annorlunda inredningen som fick mig att fundera lite om det ser ut så med flit eller inte.
 
Efter att ha blivit placerade vid ett bord började det svåra.. Att bestämma sig för vad man vill äta.
Sida upp och sida ner med godsaker som får smaklökarna att dansa hambo. Även vinlistan var en fröjd för den som dricker vin.
 
Blev tillslut en råbiff till förrätt med klassiska tillbehör. Saknade dock äggula och senapen var en aning stark för min smak, men annars så smälte den i munnen och tog slut allt för snabbt..
 
Till varmrätt blev det en svensk kravmärkt köttbit från dagens tillfälliga meny "medium rare" grillad med bakad potatis och vitlökssmör. Kan vara den godaste bakade potatis jag någonsin ätit..
Till detta serverades det en grönsallad med parmesan ost.
 
Min man som alltid vill ha rikligt med tillbehör till kött sa att han bara skulle kunna äta köttbiten utan någonting till för den var så mör och god.
 
Efter 350g god köttbit med fina tillbehör var man mätt och belåten men vad vore väl ett firande utan dessert?
 
Det blev en Crema Catalana som även den smälte i munnen.
 
Jag erkänner att jag i smyg knäppte upp knappen i byxorna efter denna gastronomiska upplevelse..
 
Uppskattar du god och prisvärd mat så avlägg ett besök på AG, speciellt om du uppskattar gott kött, men glöm inte att klä dig i något bekvämt runt magen om du inte som jag i smyg vill knäppa upp knappen.