Expressen skrev igår om hur föräldrar Rasar mot att en skola lagt in arabiska som elevens val från årskurs 3. Detta efter elevernas egna önskemål om att få lära sig arabiska så att de kan kommunicera med sina nyanlända klasskompisar.
Se länk längst ner.
 
Hur tänker man som föräldrer när man rasar mot detta? När man som vuxen, skriver på Facebook att man skulle vilja bränna ner skolan om ens egna barn hade gått där?
 
Barn föds inte med fördomar eller rasistiska åsikter. Det är vi vuxna, främst föräldrar som lägger grunden till våra brans framtida värderingar.
 
Hur tänker föräldrar som vill förbjuda sina barn att lära sig arabiska?
Arabiska är ett världsspråk o talas av 340 miljoner människor runt om i världen.
Vill man inte som föräldrer öppna dörrar o nöjligheter för sina barn i framtiden?
Hur kan det vara fel med kunskap o att tala ett språk som talas av många människor?
Det är för mig helt obegripligt!
Än så länge är världen en öppen plats o än har vi möjlighet att söka arbete eller studier utomlands. Företag växer o etableras i allt fler länder.
Journalister rapporterar från världens alla hörn o många yrken kräver kunskap i olika språk.
Åter igen, hur kan man som förälder motsätta sig att ens barn får kunskaper i ett språk som öppnar så många framtida möjligheter o dörrar?
Vi läser redan främmande språk i skolan idag. Engelska är obligatoriskt o vi har länge kunnat välja Tyska, Franska o Spanska som språk tillval. Vart är de föräldrar som vill bränna ner skolorna för det?
Är det inte helt förfärligt att våra barn ska behöva lära sig Engelska? Eller Tyska, detta språk som talades av nazisterna, för att inte tala om franska, ett land där rasismen sprider sig som en löpeld. Ska våra barn verkligen behöva lära sig språk som förknippas med sånna negativa saker?
Hur kan det vara ok att svenska föräldrar vägrar låta sina barn att lära sig ett språk medan många svenskar vrålar "jag ska minsann rösta SD" när en familj med utländsk bakrund inte vill att deras döttrar ska ha simlektioner tillsammans med pojkar?
Är principen inte densamma?
Tycker nästan de svenska föräldrarna är värre, de förvägrar sina barn kunskap över huvud taget, medan de som inte vill att deras döttrar ska simma tillsammans med pojkar inte förvägrar sina barn kunskapen att simma, de vill bara att undervisningen ska se annorlunda ut.
För mig är alla kunskap bra kunskap!
Jag skulle aldrig förbjuda min dotter att lära sig ett språk eller någon annan kunskap heller!
Jag vill att hon ska lära sig så mycket som möjligt, ta för sig o gå så långt i en karriär som hon själv önskar!
Jag skulle inte heller förbjuda henne att umgås med nyanlända människor, även i andra kulturer finns saker att lära sig.
Jag skulle se det som positivt om hon i framtiden har vänner från olika länder.
Undrar vad dessa föräldrar som motsätter sig att deras barn lär sig arabiska hade sagt om det var Mandarin, Hindi eller Swahili barnen ville lära sig o inte arabiska.
 
http://www.expressen.se/kvallsposten/foraldrar-rasar-mot-arabiskalektioner/