Jag har haft stora problem med tandsten o går därför hos tandhygienist 2 gånger per år.
Förra året talades det om att jag pga djupa tandfickor o tokmycket tandsten riskerar tandlossning på sikt. Ingen rolig nyhet när man just passerat 35..
Fick rådet att använda tandkräm med extra mycket fluor.
Men olydiga lilla jag gick en helt annan väg.
Istället köpte jag en fluorfri tandkräm som endast innehåller MSM o Kolloidalt silver. Har använt den 2 gånger om dagen i 6 månader nu o tar dagligen 30 ml ks på kvällen o 2 krm MSM i kombination med en Ester C vitamin tablett på morgonen.
I måndags var jag hos tandläkaren som sa att det såg jättebra ut.
Tandköttet blödde inte alls (blödde som en stucken gris förut bara av att använda tandpetare/tandtråd). Tandfickor minskat från 5 mm till 4 mm.
Dagen efter var det dags att gå till tandhygienisten för att plocka tandsten. Reaktion:
"Men oj vad bra det ser ut. Visst finns det tandsten men inte alls i samma omfattning som förra gången".
Den enda jag gjort annorlunda i min egenvård av tandhälsa är att byta tandkräm. Ut med fluoret o in med Ks o MSM. Uppenbarligen har det gett en positiv effekt när både tandläkaren och tandhygienisten (som jag vet är en dyrkare av fluor sedan innan) ger mig beröm o imponeras av den stora skillnaden på min tandhälsa utan att veta om min lilla hemlighet. Jag sa aldrig att jag uteslutit fluoret.. Använt tandkräm med fluor i olika mängder i 35 år utan förbättring. Använt fluorfri tandkräm med endast Ks o MSM i ca 6 månader o ser redan en stor förbättring!
Ibland lönar det sig att ta sin egen väg o vara en olydig patient!