Idag skriver tidningen Vk att kvinnor numera får bada med tuttarna fria i Umeås simhall. En debatt som pågått ettag och som upprört många. Dessa bara tuttar har till och med orsakat ett sån t kaos att polis har tillkallats till platsen. (Se artikel längst ner) 

Hur kan ett par tuttar uppröra och väcka så mycket känslor? 

För mig är bröst inget annat än en kroppsdel. Vissa är stora, andra är små. Vissa är äkta o andra är fejk. Men oavsett hur de ser ut så har de samma funktion och syfte. Att ge nyfödda barn mat! 

Bröst är sexualiserade till den höga grad att folk tycker det är fel o genant med kvinnor som ammar på offentliga platser. Att amma är en av de naturligaste sakerna i världen. Ändå upprör detta bara bröst så många människor. 

Hur många upprörs så pass att det blir löpsedlar över att män i offentliga miljöer kliar sig i skrevet? Eller springer runt halvnakna på stan en varm sommardag? 

Halvnakna kvinnor syns på reklampelare, i musikvideor o i dokusåpor. De går inte att undvika! 

Men då är det helt ok! 

Unga tjejer poserar o visar upp sig på nätet för män som som ser hennes kropp som något njutnings tempel som finns till för att behaga honom. Ändå blir de upprörda när kvinnor vill bada utan bikini överdel. 

 Män har under debatten om topless badande kvinnor sagt att nakna bröst hör hemma i sovrummet. De är förknippade med sexualitet o ska därför inte synas i sammanhang som inte har med sex att göra. 

Man får alltså inte simma med tuttarna fria men att dansa i ett par mini trosor med tuttarna bara på en strippklubb är helt ok. 

Varför tas det bara hänsyn till männens sexualitet? 

Jag som kvinna kanske blir otroligt upphetsad av en vältränad kropp o en fast rumpa. Ändå tvingas jag att se på alla dessa läckra karlar på badhus, på stranden o tom mitt i stan en varm sommardag. Män i shorts o bar överkropp eller i tajta linnen. 

Även om min mus dansar tango där nere så är det fritt fram för män att klä av sig o fresta mig med sina vältränade armar, sexpack på magen o fasta rumpor. Att kvinnor kan bli lika sexuellt frustrerade tas det ingen hänsyn till för mäns kroppar är inte lika sexualiserade som kvinnans. 

Kanske är beslutet att låta kvinnor själva välja om de vill visa brösten i simhallen ett steg framåt för att avveckla sexualiseringen av våra bröst och våra kroppar! 

Vad tycker ni? Ska kvinnor få bada topless i simhallar? 

http://www.vk.se/1180351/fritt-fram-for-bara-brost?mobil